Cruijff: "Ajax deed het goed en Barcelona niet"

Johan Cruijff vond dat Ajax sterk voor de dag kwam in het met 2-1 gewonnen Champions Leagueduel tegen FC Barcelona, maar zag ook dat de Catalanen hun normale niveau niet haalden. "Ajax deed het goed en Barcelona niet", laat de voormalige nummer veertien weten aan De Telegraaf. "Al met al was het een mooie avond."

De Amsterdammers waren in de eerste helft heer en meester in de Arena en namen een 2-0 voorsprong. Na een rode kaart voor Joël Veltman in de 48e minuut, bleef de thuisploeg overeind. "Barcelona creëert normaal gesproken minimaal zes, zeven kansen per wedstrijd, maar nu dus niet. Hun baltempo was niet hoog genoeg om Ajax na de rode kaart weg te spelen", zag Cruijff.

Het clubicoon van zowel Ajax als Barcelona noemde het spel van de Nederlands kampioen tegen Vitesse van eerder deze maand nog een drama. "Je weet dat die wisselvalligheid er is met die jonge spelers. Ze kunnen voetballen, de kwaliteit is er, maar ze moeten ook elke keer dat niveau halen."

"Zodra de scheidsrechter fluit, moet je je volop inzetten. Dat is de stap die nu wordt gezet en er zullen er ongetwijfeld een paar door de mand vallen", vervolgt Cruijff. "Het geloof in eigen kunnen was er vanavond."

Als Ajax over twee weken zegeviert bij AC Milan, plaatst het team zich voor de achtste finales van de Champions League. "Je bent zeker van de derde plaats en nu moet je kijken hoe ver je kunt komen. Gewoon je eigen spel spelen en God zegene de greep."