[CL] Uitslag Ajax - FC Barcelona

Ajax heeft in de Champions League een historische overwinning geboekt. Ondanks dat het bijna de gehele tweede helft met tien man speelde won het de wedstrijd met 2-1.

Barcelona, dat al zeker was van de volgende ronde, moest het in Amsterdam doen zonder keeper Victor Valdez en sterspeler Lionel Messi. Desondanks konden de Catalanen nog steeds een sterk elftal opstellen en het was dan ook knap hoe dat in de eerste helft constant onder druk werd gezet door Ajax. Dat speelde in een hoog tempo en kreeg dan ook snel kansen om op voorsprong te komen. Fischer stuitte echter op doelman Pinto. Iets later was het wel raak, Serero scoorde na een voorzet van Van Rhijn.

Vlak voor rust werd de sensatie nog groter toen Danny Hoesen voor de 2-0 zorgde. Die zorgt daarmee voor een unicum. Hij is de eerste speler die in één seizoen scoort in zowel de Jupiler League, de Eredivisie en de Champions League. Ajax begon dan ook comfortabel aan de tweede helft, maar daarin ging het al snel mis. Van Rhijn ging in de fout bij een terugspeelbal waarna Veltman aan de noodrem trok. Hij kreeg rood en Barca een strafschop. Xavi benutte dat buitenkansje.

In de rest van de tweede helft was Ajax gedwongen zich te beperkten tot het verdedigen, maar Barcelona kwam ondanks het grote overwicht nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Cillessen greep nog wel knap in bij een wippertje van Neymar, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer.

Ajax heeft door de zege plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League nog altijd in eigen hand.

Daley Blind in duel met Carlos Puyol (Foto: Pro Shots)