Golfer Dubuisson wint in Antalya

De Franse golfer Victor Dubuisson heeft in de Turkse badplaats Antalya het Turkish Airlines Open gewonnen. De 23-jarige speler kwam na een ronde van 69 slagen (3 onder par) op 264 slagen (-24), waarmee hij 2 slagen overhield op Jamie Donaldson. De Welshman werd tweede met een totaal van 266. Dubuisson verdiende door zijn zege zo'n 850.000 euro.

De Fransman was met een voorsprong van 5 slagen aan de slotdag begonnen. Hij zag Donaldson, mede dankzij een hole-in-one op de 16e hole, nog een stuk dichterbij komen. Dankzij zijn slotronde van 63 slagen, de beste van alle spelers, passeerde Donaldson onder anderen wereldranglijstaanvoerder Tiger Woods. De Amerikaan werd gedeeld derde met 268.

De Nederlanders Robert-Jan Derksen en Joost Luiten eindigden op de gedeelde 18e plaats met 274 slagen (-14). Derksen rondde de baan zondag in 69 slagen af, waarmee hij vier posities moest prijsgeven in de stand. Luiten had 67 slagen nodig (-5), waardoor hij acht plekken steeg. Beiden verdienden ruim 60.000 euro, wat voor Derksen evenwel onvoldoende was om zich te voegen bij de 60 grootverdieners van de Europese Tour. In tegenstelling tot Luiten mag hij daarom niet deelnemen aan het lucratieve slottoernooi in Dubai.

Golfer Dubuisson wint in Antalya
Golfer Dubuisson wint in Antalya (Foto: ANP)