Maldonado: "Nog niets beslist over toekomst"

Formule 1-coureur Pastor Maldonado zegt nog niets besloten te hebben over zijn verdere loopbaan. De Venezolaan zegt een aanbieding te hebben om bij Williams te blijven, maar dat ook andere renstallen naar zijn diensten hengelen.

Volgens Sky Sports-commentator David Croft heeft Maldonado al getekend bij Lotus, maar de coureur zelf ontkent dit. "Het is aan mij om te beslissen, dus ik wil er rustig de tijd voor nemen. Ik hoop voor het eind van het seizoen een beslissing gemaakt te hebben en daarvoor heb ik nog enkele weken. Ik kan Williams nog niet garanderen dat ik mijn heil ergens anders ga zoeken of dat ik zal blijven."

Dat Maldonado tijd nodig heeft voor zijn beslissing heeft te maken met alle veranderingen die op stapel staan en met het recente verleden. Vorig jaar won de Venezolaan de Grand Prix van Spanje, maar in 2013 heeft hij nog maar één punt gepakt. Vanaf komend seizoen, in het nieuwe motorentijdperk, gaat Williams met de Mercedes-krachtbronnen rijden in plaats van de Renaults, terwijl Lotus het Franse merk trouw lijkt te blijven, al moeten de contracten nog getekend worden.

Daarnaast wordt Maldonado gesteund door het Venezolaanse staatsbedrijf PDVSA. Het is nog niet bekend wat dat bedrijf zal gaan doen. Naar verluidt zijn er onderhandelingen gestart om het tot 2015 lopende contract bij Williams af te kopen. Of de oliemaatschappij Maldonado in de toekomst nog blijft steunen is nog niet bekend.