Massa bevestigt gesprekken met Williams

Felipe Massa heeft bevestigd dat hij in gesprek is met het Formule 1-team Williams over een stoeltje voor komend seizoen. De Braziliaan moet na dit jaar bij Ferrari plaatsmaken voor Kimi Räikkönen, waardoor hij op zoek moet naar een nieuw zitje.

Volgens een Braziliaanse website zou Massa al een vijfjarig contract bij Williams getekend hebben, waarbij Pastor Maldonado plaats voor hem zou moeten maken. De vraag is natuurlijk wat er waar is van de geruchten over de 32-jarige coureur. Mocht hij komen, mogelijk samen met voormalig Williams sponsor Petrobras dan zou dit het einde betekenen van het Venezolaanse PDVSA dat ook in de oliewereld opereert. Dit bedrijf sponsort het team uit Grove tot 2015 voor dertig miljoen dollar per jaar, maar zou nu onder die overeenkomst uit willen.

Massa gaf tegen Auto Motor und Sport wel wat prijs over het vervolg van zijn loopbaan. "Het is te vroeg om er iets over te kunnen zeggen. Ik praat met meerdere teams en Williams is er een van." De Braziliaan liet aan Diario Motorsport geen cent te dokken voor een stoeltje. "Ik ga niet betalen om te mogen rijden. Als een team mij wil hebben dan is dat om mijn prestaties en mijn ervaring. Ik zal nooit naar een team gaan en zeggen: 'ik heb een sponsor mag ik voor jullie komen rijden?' Ik wil eerst een contract op zak hebben en als dan een sponsor zich aandient dan zal ik het team daarmee helpen, want extra geld voor het team is ook goed voor mij."