Maldonado ontkent breuk met Williams

Pastor Maldonado heeft ontkend dat er een breuk tussen hem en Williams is. De Venezolaan is ervan overtuigd dat hij ook volgend seizoen weer in de Formule 1 te bewonderen is, ondanks dat mogelijk zijn sponsor PDVSA wegvalt.

Volgens diverse media misbruiken Venezolaanse staatsbedrijven de sponsoring van sporters om te komen aan Amerikaanse dollars, een munteenheid die in het Zuid-Amerikaanse land aan banden is gelegd. Zo is er een niet nader genoemde autosportcoureur die in anderhalf jaar tijd 66 miljoen dollar verdiend heeft. Daarom is een onderzoek gestart en is de sponsoring van autosportcoureurs stilgelegd. Dit had direct gevolgen voor IndyCar-coureur EJ Viso die de race in Fontana moest missen omdat hij per race betaalt.

Voor Maldonado heeft het voor dit jaar geen gevolgen, maar mogelijk voor komend seizoen wel, aangezien PDVSA Williams met een flink bedrag sponsort. Mocht dit wegvallen, dan kan de Venezolaan mogelijk niet meer zeker zijn van zijn stoeltje, maar zelf ontkent hij dat via een aantal tweets.

"De geruchten over mijn relatie met Williams en vice versa zijn compleet vals. Er is een goede relatie tussen rijder en team. We hebben hard gewerkt, dag en nacht, om onze prestaties en resultaten te verbeteren. Helaas is dit Formule 1: er zijn goede jaren en slechte. En ik denk dat we niet de enigen zijn die door moeilijke tijden gaan qua teleurstellende resultaten. We hebben zelfs aangetoond dat we niet opgeven na tegenvallende prestaties. En we geven niet op tot de laatste race gereden is."

Maldonado verwacht er in 2014 gewoon weer bij te zijn. Zijn plannen voor de nabije toekomst hoopt de Venezolaan binnenkort te gaan onthullen. Met welke teams hij in gesprek is wil hij niet zeggen.