[PL] Krul en Anita houden Liverpool op remise

Liverpool heeft zaterdag voor de derde keer dit seizoen punten verspeeld. Op bezoek bij Newcastle United, dat ruim een helft met tien man speelde, werd het 2-2. Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard scoorde via een strafschop de honderdste Premier Leaguegoal in zijn carrière. Doelman Tim Krul stond onder de lat bij de thuisploeg, waar Vurnon Anita twaalf minuten voor tijd inviel.

Yohan Cabaye bracht Newcastle in de 23e minuut op 1-0. De zwartwitten leken de rust te gaan halen met een voorsprong, maar een rode kaart voor Mapou Yanga-Mbiwa keerde het tij in de 41e minuut. Gerrard benutte de daaropvolgende strafschop: 1-1.

De tien man van Newcastle kwamen twaalf minuten na rust via de 22-jarige Paul Dummett opnieuw op voorsprong. Op aangeven van oud-Ajacied Luis Suarez kopte Daniel Sturridge een kwartier later zijn zevende doelpunt van het seizoen tegen het net: 2-2. Daar bleef het bij.

Arsenal kan later zaterdag profiteren van Liverpools puntenverlies en alleen aan kop gaan in de Premier League. Dan moeten de Londenaren wel winnen van Norwich City. Newcastle staat voorlopig negende.