FOK! wat een weer... Buien

Welkom! Op veel plaatsen was het gisteren de tweede dag op rij zonder zon. Gelukkig zullen we hem vandaag wel weer af en toe zien, maar dat vooral in het westen. Een regenzone trok gisteravond over ons land met een wisselende intenstiteit. Op de ene plek viel wat meer dan op de andere. Vandaag zijn het vooral buien die ons een nat pak kunnen opleveren.

In de ochtend vooral in de kustgebieden, terwijl het binnenland pas iets later aan bod komt. Bij de buien is er kans op onweer en hagel. Aan het einde van de middag wordt het in het westen droog en klaart het behoorlijk op. Dit komt omdat er een rug van hogedruk nadert die ook morgen ons weer bepaalt. Tijdelijk echter, want nieuwe regen is alweer in de maak. De maxima liggen rond de 13 graden. Wel is het zo dat als de buien voorbij zijn de kans op mist toeneemt en dat komt omdat ook de wind wegvalt.

Overdag staat er nog een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Na de nevel en mist is het morgen dan een redelijke dag, voordat een nieuwe storing in de avond weer regen brengt.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Lissa

Vanuit Lissabon kreeg ik deze fraaie foto binnen van Bryan. Hij woont daar en zoals jullie zien is het daar héél ander weer dan bij ons.

 Regen
Een totaal ander plaatje uit Eemnes van KlapMongeaul. Daar is er enige neerslag gevallen...