FOK!filmblik: Turkey Shoot (1982)

Vandaag treffen we in het FOK!filmblik weer zo'n heerlijke cultfilm uit de tachtiger jaren. Het was namelijk op 14 oktober 1982 dat de film Turkey Shoot voor het eerst in de Australische bioscopen te zien was.

Turkey Shoot

Turkey Shoot van Brian Trenchard-Smith speelt zich af in de nabije toekomst waarin 'sociaal afwijkende mensen' naar heropvoedingskampen worden gestuurd. Niet dat ze daar ook maar iets te leren krijgen want het enige waar de gevangenen voor dienen is als prooi voor een stel jagers, die het beu zijn geworden om op weerloze dieren te schieten. Daar komt opeens verandering in als ook Paul Anders (Steve Railsback) in zo'n kamp opgesloten wordt. Paul laat zich namelijk niet zomaar vangen.

Turkey Shoot 1

Net zoals Barry McKenzie Holds His Own, Dead End Drive-In en Razorback, mag ook Turkey Shoot tot de betere exploitatiefilms uit Australië worden gerekend. Heerlijke films boordevol dampende seks, expliciet geweld en rondscheurende racemonsters, waar de liefhebbers wel pap van lusten. De film zou eigenlijk in 44 dagen opgenomen worden. Toen een geldschieter niet met zijn beloofde 700.000 dollar over de boeg kwam, werd dat ingekort tot 30 dagen. Ook werden er 15 pagina's uit het oorspronkelijke script gewist, waaronder ook 4 pagina's met een bloedstollende achtervolging met een helicopter.

Turkey Shoot 2

De film zou in oktober 1983 in Amerika worden uitgebracht met de titel Escape 2000. In Groot Brittannië verscheen de film onder de titel Blood Camp Thatcher. Die titel had trouwens niks uit te staan met de toenmalige Minister-President van het Verenigd Koninkrijk.