[MLB] Cardinals vergroten voorsprong op de Dodgers

De St. Louis Cardinals hebben gisteravond hun voorsprong in de Championship Series vergroot naar 2-0. De Dodgers werden in de tweede thuiswedstrijd van de Cardinals met 1-0 verslagen.

De winnende run kwam in de vijfde inning op het scorebord. De grote man bij de Cardinals was echter de rookiepitcher Michael Wacha. Hij hield de Dodgers in het grootste gedeelte van de wedstrijd van scoren af. De vier relievers van de Cardinals zorgden er daarna voor dat de shutout gerealiseerd werd. 

De volgende drie wedstrijden zullen gespeeld worden in Los Angeles. De Cardinals hebben aan twee overwinningen genoeg om door te gaan naar de World Series.

Boston Red Sox - Detroit Tigers

De Detroit Tigers hebben voor een kleine stunt gezorgd door in Boston de eerste wedstrijd van de AL Championship Series te winnen van de Red Sox. Het werd 0-1 voor de Tigers.

De winnende run werd in de zesde inning gescoord. Het was echter de defensie van de Tigers die de show stal vannacht. De Red Sox kregen strikeout na strikeout te verduren en raakten letterlijk geen bal. Even leek het erop dat de Red Sox helemaal geen hit zouden maken. In de negende inning sloegen de Red Sox uiteindelijk toch nog een hit. Deze was echter bij lange na niet goed genoeg om de overwinning van de Tigers in gevaar te brengen. 

Aankomende nacht om 02.00 uur Nederlandse tijd staat de tweede game in deze serie op het programma.