[EHL] Oranje Zwart wint en plaatst zich voor KO16

De hockeymannen van Oranje Zwart hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de volgende ronde van de EHL, de KO16. In Barcelona won de formatie uit Eindhoven met 1-4 van het Poolse Grunwald Poznan. Vrijdag was OZ nog met 6-0 te sterk voor Kelburne.

Vooraf aan de wedstrijd met Grunwald Poznan gaf Oranje Zwart-coach Michel van den Heuvel aan zeker tegenstand te verwachten van de Poolse mannen. Hij kreeg hierin gelijk. Na de geweldige openingstreffer van Thomas Briels en een strafcornerpush van Mink van der Weerden op de lat, kwam OZ in de eerste helft meer en meer onder druk te staan.

De Eindhovense ploeg had dit voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Door een aantal inschattingsfouten en slordigheden bood OZ Grunwald Poznan de gelegenheid een paar keer gevaarlijk te counteren. Ook werden er drie corners weggegeven. Deze benutten de Oost-Europeanen echter niet: een alerte goalie Mark Jenniskens en de binnenkant van de paal voorkwamen de gelijkmaker.

Na rust was OZ de betere partij en kreeg opnieuw verschillende doelkansen. Toch lukte het de formatie pas in de 49ste minuut om de stand te verdubbelen. Na een knappe actie van Rashid Mehmood in de cirkel, kon hij vrij uithalen richting doel. Spanjaard Gabriel Dabanch tikte de bal vervolgens achter de doellijn: 0-2.

In het derde kwart viel de 0-3 snel. Opnieuw vuurde Reckers met zijn backhand een kanonskogel af op het Poolse doel en deze belandde feilloos in de kruising. Twee minuten later liet Grunwald Poznan van zich horen. Uit hun vijfde corner van de wedstrijd, schreef Tomasz Dutkiewicz de 1-3 op zijn naam. Beide ploegen kregen daarna nog verschillende kansen om het scorebord in beweging te brengen, maar alleen OZ wist nog te scoren via Bob de Voogd.