[NHL] New Jersey Devils verliezen opnieuw

De New Jersey Devils hebben vannacht opnieuw verloren. Ditmaal waren de Edmonton Oilers te sterk na penalties. In de reguliere speeltijd werd het 4-4.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat de Devils na penalties verliezen. Eerder waren de New York Jets al te sterk in de shootout. Hierdoor wachten de Devils nog steeds op hun eerste overwinning.

De Devils begonnen de wedstrijd goed. Binnen drie minuten opende Jaromir Jagr de score na een mooie solo. Vijf minuten later verdubbelde Damien Brunner de stand na een mooie schijnbeweging en goed voorbereidend teamwork van de Devils. Met deze 2-0 voorsprong gingen de Devils de rust in.

In de tweede periode scoorden ze opnieuw snel. Ditmaal was het Michael Ryder die de score naar 3-0 tilde. Er leek voor de Devils niets aan de hand, maar in de derde periode ging het helemaal mis. Edmonton scoorde een powerplay-goal en kreeg daarna vleugels. Met drie achtereenvolgende goals stonden ze ineens op voorsprong. Patrick Elias maakte met een shorthanded goal en een empty net in de allerlaatste minuut nog de gelijkmaker voor de Devils. In de shootout scoorde David Perron echter de winnende goal voor de Oilers.

Los Angeles Kings - New York Rangers

De New York Rangers pakten hun eerste overwinning van het seizoen tegen de Los Angeles Kings. In eigen huis werden de Kings met 1-3 verslagen.

De wedstrijd was niet bijzonder spectaculair. Brad Richards zorgde voor twee goals voor de Rangers, door zowel in de eerste als in de tweede periode te scoren. Jake Muzzin deed vervolgens nog wat terug voor de Kings, maar de Rangers gooiden daarna de wedstrijd op slot door toedoen van een shorthanded goal van Ryan McDonagh in de derde periode. De Kings wachten hierdoor nog steeds op hun eerste overwinning in regular time.