'Microsoft deelt misschien je gegevens'

Eerder deze week kwam naar buiten dat Microsoft mogelijk de opgenomen beelden van de nieuwe Xbox One Kinect-camera gaat delen met derden. Microsoft probeert nu met man en macht deze bekendmaking te ontkrachten.

Yusuf Mehdi, verantwoordelijk voor de corporate VP-marketing en strategie van Microsoft, onthulde gisteren wel heel opmerkelijk en belangrijk nieuws betreffende de lancering van Xbox One en het plan met betrekking tot persoonlijke reclame.

Naar verluidt zal Microsoft de door Kinect verzamelde gegevens van gebruikers die zijn overgehaald om hun gegevens te delen door kunnen verkopen aan de hoogste bieders.

Microsoftmedewerker Larry Hryb, beter bekend als Major Nelson, spreekt dit vandaag tegen en heeft gezegd dat het bedrijf de door Kinect verzamelde gebruikersgegevens niet zal verstrekken aan derden. Microsoft is momenteel druk bezig met het zoeken naar een correctie op het rapport waarin iets anders wordt gesuggereerd.

"We verzamelen geen informatie om te delen of te verkopen. Je bent volledig in controle over je persoonlijke gegevens. Je privacy is belangrijk voor ons.", aldus Hryb.

Hryb verwees daarbij op het AllThingsD-rapport dat Microsoft beschrijft als het Advertising Age-rapport. Dit rapport zou namelijk de presentatie van Yusuf Mehdi verkeerd hebben geïnterpreteerd.

Kinect Xbox One