PlayStation 4 populairder dan Xbox One

PlayStation 4 gaat dit seizoen meer over de toonbank dan Xbox one volgens een opiniepeiling van Reuters en Ipsos. Yahoo News meldt dat de poll vorige week werd uitgevoerd en dat er 1297 mensen werden ondervraagd.

Daarvan wilde 26 procent een PlayStation 4 kopen bij of na de lancering, terwijl 15 procent de voorkeur gaf aan Xbox-One. Het gat werd groter bij de subgroep van mensen onder de leeftijd van 40. Van die 408 mensen wil 41 procent een PlayStation 4 kopen en 27 procent gaat voor een Xbox One.

Het verschil op het prijskaartje van honderd euro helpt vast mee met de keuze voor PlayStation 4. Ook is Microsoft vrij onduidelijk geweest over hun tweedehands games-policy en hun always-on internetbeleid, waardoor mensen het niet meer snappen waar Microsoft naar toe wil. Een hoop gedraai, maar uiteindelijk is het allemaal niet zo zwaar meer als in het begin werd voorgesteld.

Van de 1297 ondervraagde mensen, gaf slechts 3 procent aan dat ze spelletjes op de Wii U speelden. 20 procent had een Xbox 360, 18 procent speelde op een PlayStation 3 en 20 procent gamet op pc's.

PlayStation 4 komt bij ons 29 november uit. Wanneer Xbox One in Nederland te verkrijgen is, is onbekend. Op 22 november komt de console wel bij onze oosterburen uit. Wacht jij nog tot de next-gen ingeburgerd is, of heb jij je keuze al gemaakt wat je gaat halen?