'Xbox One-drivers zorgen voor problemen'

Het zit Microsoft niet mee met de Xbox One. Al het negatieve nieuws de laatste tijd over de nieuw console komen het consumenten vertrouwen niet ten goede en helaas blijft het er niet bij.

Er blijkt namelijk dat een Amerikaanse en Franse-ontwikkelaar technische problemen hebben met de drivers van Xbox One. Ze zeggen dat ze momenteel voor de keuze staan om games op een resolutie van 1080p met 30 fps of 900p met 60fps te laten lopen.

Volgens de developers gaat dit probleem ook niet voor de release opgelost worden. De enige oplossing die ze dan hebben om de games soepel te laten lopen is de resolutie naar beneden bij te stellen. Omdat men de fabrikanten niet tegen het zere been willen schoppen, zal dit dus ook invloed zal gaan hebben op games die ook op de PlayStation 4 zullen verschijnen.

Het is niet ongewoon dat ontwikkelaars problemen hebben met het ontwikkelen van nieuwe games op een nieuwe console. Zo waren er in het begin van het PlayStation 3-tidjperk ook veel problemen met het ontwikkelen voor de cell-processor.

Xbox One