WK-zilver Nederlandse boogschutters

Bij het WK boogschieten in het Turkse Belek hebben de Nederlandse mannen het zilver gepakt op het onderdeel recurve. In de finale waren de Nederlanders niet opgewassen tegen het favoriete Amerikaanse team.

Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Rick van den Oever, het elfde team op de wereldranglijst, wisten zich eerder verrassend te plaatsen voor de finale door onder meer Maleisïe en regerend wereldkampioen Zuid-Korea uit te schakelen. Tegen het favoriete Amerika wisten de Nederlanders echter niet nog een keer te verrassen. In het begin konden de Amerikanen de foutjes van Nederland nog niet afstraffen, later in de wedstrijd werd echter duidelijk dat Amerika simpelweg beter was. Met een score van 214-210 moest Nederland genoegen nemen met het zilver.

Voor Nederland is het de derde medaille op het WK, nadat Mike Schloesser eerder als eerste Nederlander de wereldtitel veroverde op het niet-olympische onderdeel compound. Het vrouwenteam wist met de compoundboog zilver te pakken. Sinds het eerste WK in 1931 heeft Nederland nu acht medailles gehaald op wereldkampioenschappen.