[PL] Belg Januzaj bezorgt United zege bij Sunderland

Adnan Januzaj heeft Manchester United zondag naar een 2-1 overwinning op Sunderland geschoten. De 18-jarige Belg met Albanese roots keerde een achterstand in het Stadium of Light na rust met twee goals om in een voorsprong.

Januzai haalde door zijn doelpunten een beetje de druk van de ketel voor trainer David Moyes. United staat nu in de middenmoot met tien punten. Het ontslag van trainer Paolo Di Canio heeft Sunderland nog niet veel goed gedaan. De club wacht nog op zijn eerste zege dit seizoen en is met slechts één punt hekkensluiter.

Craig Gardner profiteerde al na vijf minuten van slordig uitverdedigen van Nemanja Vidic en schoot de 1-0 binnen. Januzaj zorgde tien minuten na rust voor de gelijkmaker. Zes minuten later nam hij een bal prachtig op zijn slof en bezorgde United zo de zege. Robin van Persie kwam vlak voor tijd nog oog in oog te staan met goalie Keiren Westwood, maar de United-spits prikte de bal naast het doel.