[MLB] Uitslagen eerste ronde Division Series

Vannacht stonden de eerste twee wedstrijden van de Division Series op het programma. De St. Louis Cardinals speelden tegen de Pittsburgh Pirates en de Atlanta Braves speelden tegen de Los Angeles Dodgers.

De Cardinals en de Pirates openden de playoffs met hun eerste wedstrijd. De Pirates waren via een wildcard in de Series gekomen en moesten daarom spelen tegen de koplopers van de National League, oftewel de Cardinals. Dat verschil in kwaliteit kwam in de score tot uitdrukking. De Cardinals wonnen bijzonder gemakkelijk met 9-1 van de Pirates. De eerste twee innings bleven beide teams puntloos, maar in de derde inning zorgden de Cardinals direct voor een onoverbrugbare voorsprong. Ze maakten liefst zeven runs in deze inning, waar ze de wedstrijd meteen mee in het slot gooiden. In de vijfde en zesde inning pakten ze nog twee punten. In de vijfde inning scoorden de Pirates hun ere-run. Om 19.00 uur Nederlandse tijd ontmoeten beide teams elkaar opnieuw voor hun tweede wedstrijd.

De Dodgers, de winnaars van de NL West Division, versloegen in Atlanta de Braves met 1-6. De Braves, winnaar van de NL East Division, kwamen al vroeg op achterstand door in zowel de tweede als de derde inning twee runs tegen te krijgen. In de vierde inning scoorde Freddie Freeman nog een run voor de Braves, waardoor ze terug in de wedstrijd konden komen. Dat werd echter al snel teniet gedaan door de Dodgers, die zelf ook scoorden in de vierde inning. Uiteindelijk zorgden ze in de zesde inning voor de eindstand.