Bakelants vertrekt naar Omega Pharma-Quick-Step

Jan Bakelants fietst komend jaar voor Omega Pharma-Quick-Step. De Belg heeft een eenjarig contract getekend bij de Belgische formatie, schrijft hij zaterdag in zijn column in de Gazet van Antwerpen. Bakelants komt over van Radioshack.

De renner dacht volgend jaar voor het team van Fernando Alonso aan de slag te gaan. De Formule 1-coureur wilde de licentie overnemen van Euskaltel, maar de twee partijen kwamen er uiteindelijk niet uit.

"Begin deze week stortte de wereld nog in toen ik te horen kreeg dat ik niet bij Team Alonso aan de slag kon", schrijft Bakelants. "En kijk, hier zit ik nu in het hotel van de Belgische ploeg gelukkig te wezen. Over mijn rol hebben we het nog niet gehad, maar ik neem aan dat ik een goede aanvulling kan zijn in de kern voor de Waalse klassiekers."

De Belg won dit jaar de tweede etappe in de Tour de France en droeg twee dagen de gele leiderstrui. Ook schreef hij de Grote Prijs van Wallonië op zijn naam. Bij Omega Pharma wordt hij ploeggenoot van onder anderen Niki Terpstra.