FOK!filmtip vd dag: Hibernatus (1969)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Hibernatus

Zondag is bij uitstek een dag om op de middag even fijn de boel de boel te laten om even lekker te genieten van een leuke komedie. Bij onze Vlaamse vrienden van Één is vanmiddag om 14.00 uur de FOK!filmtip van de dag de heerlijk absurde komedie Hibernatus met Louis de Funes te zien.

Hibernatus 1

Paul Fournier (Bernard Alane) verdween in 1905 bij een wetenschappelijke expeditie op Groenland. Dik zestig jaar later wordt zijn lichaam in het Noordpoolijs aangetroffen. Het lichaam wordt ontdooit en de man blijkt nog in leven te zijn. Er is alleen een klein probleempje. De man heeft last van geheugenverlies en weet niet beter dan dat het nog steeds 1905 is. Om hem niet teveel aan het schrikken te brengen spelen de familieleden het spelletje mee.

Hibernatus 2

Louis de Funes was aan het einde van de zestiger en begin zeventiger jaren één van de toonzetters in de Franse filmwereld als het op komedies aankwam. De stijl van De Funes deed vaak denken aan de klassieke slapstick films van weleer, gecombineerd met de humor uit de cartoons van die tijd. Hibernatus uit 1969 mag zeker tot de betere films uit het rijke oeuvre van de Franse acteur worden gerekend. We vermoeden dat de makers van Good Bye Lenin! (2003) deze film vast ook wel eens hebben gezien.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!