Stronghold Crusaders 2 op Gambitious

Ontwikkelaar Firefly studios wil de fans graag betrekken bij het realiseren van Stronghold Crusader 2. Daarom kondigt het bedrijf de start van de Stronghold Crusader 2 crowdfunding-campagne op Gambitious aan.

Dertig dagen lang kunnen gamers de verdere ontwikkeling van deze game ondersteunen, in ruil voor verschillende beloningen. Onder meer de game zelf, toegang tot de gesloten multiplayerbèta en de game Stronghold HD zullen worden verstrekt als tegenprestatie.

Stronghold Crusader 2 speelt zich af in de eeuwenoude woestijnen in het Midden-Oosten. Het strategisch gevecht tussen brute ridders en vurige kaliefen barst daar realtime los. Naast nieuwe eenheden, gebouwen en kasteelontwerpen, wordt de game voorzien van een dynamische co-op modus, die het mogelijk maakt om met twee spelers tegelijk dezelfde kastelen, troepen en grondstoffen te besturen. Een nieuwe battle-interface en een nieuwe engine moeten zorgen voor betere visuals, performance en realtime physics.

"Stronghold Crusader ligt ons nauw aan het hart. Het is niet alleen onze eigen favoriete game, maar het is ook duidelijk de favoriet van onze fans over de gehele wereld. Stronghold Crusader 2 is de game die we al jaren willen maken en nu krijgen we eindelijk die kans. Het wordt echt een game om naar uit te kijken", zegt Simon Bradburry, CEO van Firefly studios en ontwikkelaar van Stronghold Crusader 2.

Stronghold Crusader 2 staat gepland om begin 2014 uit te komen op pc. Lees ook de preview.