Van der Garde: "Achterkant brak uit"

Giedo van der Garde kende een dag met twee gezichten op Spa-Francorchamps. Aan de ene kant kon de Nederlander zowel op het nat als droog goed meekomen, maar aan de andere kant was hij in de middagsessie toeschouwer toen hij met de Caterham in Stavelot crashte.

In de eerste vrije training eindigde Van der Garde als zeventiende. "De eerste vrije training was een goede start van het weekend. Ik reed een installatierondje op regenbanden maar de eerste echte run reed ik op intermediates. De baan droogde aardig snel op dus die hielden het niet lang uit. De omstandigheden in de kwalificatie en race kunnen hetzelfde zijn als in de eerste training, dus het is mooi dat we die informatie alvast hebben verzameld in de eerste training."

's Middags werd de Nederlander negentiende. "In de tweede sessie reden we op de harde band en dat geeft onze engineers informatie waar ze vanavond mee aan de slag kunnen. Tijdens de eerste run in VT2 kampte ik met veel overstuur. Tijdens de lange run op de mediumband voelde de auto goed aan en de slijtage verliep naar behoren. Helaas brak de achterkant van de wagen in de vijftiende bocht uit en raakte ik de vangrails. Hierdoor zat mijn sessie erop. We gaan straks kijken hoe dat kon gebeuren."