Nep-vampierenfilm gefinancieerd door Kickstarter

Regisseur Spike Lee, bekend van Malcolm X, Inside Man en binnenkort de Amerikaanse remake van Oldboy, gaat een film maken over aan bloed verslaafde mensen. Nadat hij via crowdsourcing-website Kickstarter (een pagina waar mensen geld kunnen doneren aan verschillende projecten) binnen een maand 1,25 miljoen dollar binnen heeft gehaald is deze nieuwe productie een feit.

Human beings who are addicted to Blood. Funny, Sexy and Bloody. A new kind of love story (and not a remake of "Blacula"). Dit is hoe de in Atlanta geboren regisseur zijn nieuwste project omschrijft. Lee is 22 juli jl. begonnen met zijn inzameling, waarbij hij zijn fans en donateurs een "nieuw soort liefdesverhaal" beloofde met "mensen die verslaafd zijn aan bloed". Mensen dus, geen vampiers. Lee legt uit: "Deze film is een BLOOD THRILLER, het gaat over mensen die geen vampiers zijn maar desondanks VERSLAAFD AAN BLOED. Verder is het een psychologische thriller. De film zal verschillende lagen bevatten en het publiek zal bang zijn..."

Logischerwijs is Lee op veel kritiek gestuit nadat hij zijn campagne startte, omdat mensen zich afvragen waarom hij zijn film niet zelf financiert. Lee is namelijk multimiljonair. Hij beantwoordt vier kritische vragen op zijn kickstarter-pagina waar hij mensen laat weten weldegelijk hart voor onafhankelijke film en beginnende filmmakers te hebben, aangezien hij al jaren filmdocent is. Verder geeft hij aan al sinds 1985 bezig te zijn met crowdsourcing, maar dat het toen via brieven en telefoontjes ging en Kickstarter een logische stap vooruit is wat dat betreft.

De regisseur geeft (behalve het maken van de film) ook iets terug aan zijn donateurs: Aardigheidjes als twee kaartjes voor de wereldpremière van de film, door Lee zelf gedragen Nikies met zijn handtekening erop en kaartjes om samen met hem naar een Knicks-wedstrijd te gaan zijn al vergeven. Voor een volledige lijst met kado's, meer info en de mogelijkheid om zelf te doneren (en wellicht een van de aardigheden in de wacht te slepen) kun je hier terecht.

Dan rest ons Spike's eigen promotiefilmpje nog:


Leuk, origineel en onafhankelijk of geldwolf?