Menzis fuckt hoofdpijnpatienten

Goede en betaalbare zorg voor iedereen, dat is het uitgangspunt van Menzis. Althans; zolang Menzis niet daadwerkelijk hoeft uit te keren, zo meldt GeenStijl. Zorgverzekeraar Menzis weigert namelijk de operatie van de 25-jarige Andrea te bekostigen. De operatie zou 'experimenteel zijn' en dus vallen onder de kleine lettertjes van de zorgverzekeringsgraaiers.

Andrea lijdt sinds vorig jaar aan clusterhoofdpijn. Bij deze medische aandoening heeft de patiënt zeer zware hoofdpijnen gedurende langere tijd. De ziekte wordt ook wel 'suicide headache' genoemd omdat meer dan de helft van de mensen die aan deze aandoening lijden meerdere malen zelfmoord overwegen en een relatief groot aantal daad bij woord voegen.

Andrea heeft inmiddels haar studie moeten staken en is 100% arbeidsongeschikt. Menzis wacht intussen tot Andrea zelfmoord pleegt morgen met het geven van een reactie. Gewoon omdat Andrea wel tot morgen kan wachten. En omdat het al bijna eind van de middag is op zondag en de directie niet van plan is om voor zoiets hun vrije zondagmiddag op te offeren.

Wel vindt in elk geval de pr-afdeling het allemaal heel erg naar voor Andrea.

Inmiddels heeft Andrea maar een facebookpagina opgezet waar mensen die ongetwijfeld hun Menzis verzekering gaan opzeggen haar een bijdrage kunnen doneren. Ze heeft slechts 30.000 euro nodig. Een fractie van wat de raad van bestuur en directie vangt.

#hulpvoorandrea


Andrea heeft dit soort aanvallen meerdere keren per dag