[JL] Oss wint van Jong Ajax en VVV verslaat Willem II

Enkele dagen na de eerste overwinning heeft Jong Ajax ook zijn eerste nederlaag te pakken. De Amsterdammers gingen op bezoek bij FC Oss onderuit (2-0). Jong Ajax kende onder trainer Alfons Groenendijk een prima debuut in de Jupiler League. Afgelopen maandag waren de Amsterdammers met 2-0 te sterk voor Telstar.

Lucas Andersen was destijds goed voor beide treffers, maar de Deen was er, net als onder meer Danny Hoesen, vanavond in Brabant niet bij. Het tweetal is geselecteerd voor de competitiewedstrijd van het 'grote' Ajax bij AZ.

Met onder meer Tobias Sana en Nicolai Boilesen begon Jong Ajax alsnog met bekende namen aan het duel met Oss. De Brabanders hadden voor eigen publiek wat goed te maken, nadat de eerste competitiewedstrijd met 3-0 verloren was gegaan bij Jong FC Twente. De grootste kans in de eerste helft was dan ook voor de thuisploeg.

Danny van den Meiracker leek na twintig minuten vrij baan te hebben naar het Ajax-doel, maar werd op het laatste moment hard onderuit gehaald door verdediger Danzell Gravenberch. De Ajacied ontsnapte met een gele kaart. In de tweede helft was het wel raak voor Oss. Na vijftig minuten rondde Wesley Deenen een prima Oss-aanval af: 1-0. De voorsprong was op dat moment verdiend.

Pas in de slotfase leek Ajax op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Oss zakte ver terug en loerde vervolgens op de counter. Die tactiek leverden de Brabanders in de slotminuut een tweede treffer op. Van den Meinacker tekende met een harde knal voor de 2-0 eindstand.

VVV-Venlo heeft zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In De Koel werd Willem II verdiend opzij gezet (2-0). Zowel VVV als Willem II nam afgelopen seizoen afscheid van het hoogst betaalde voetbalniveau. Willem II degradeerde direct uit de Eredivisie, terwijl VVV uiteindelijk via play-offs terugkeerde naar de Jupiler League. Hoewel beide ploegen gelden als kandidaat voor de titel, begonnen VVV en Willem II teleurstellend aan hun eerste competitieduel.

VVV kwam op bezoek bij FC Eindhoven niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Willem II in eigen huis een 2-1 voorsprong tegen FC Den Bosch knullig verspeelde (2-2). VVV begon in eigen huis het meest overtuigend aan het duel met de Tilburgers. Willem II had het lastig met de fysieke kracht van de Limburgers en ontsnapten een paar keer aan een snelle achterstand.

Zo had Prince Rajcomar tot tweemaal toe de kans om voor een snelle voorsprong te zorgen, maar het vizier van de aanvaller stond niet op scherp. Vlak voor rust kwam VVV alsnog op 1-0. Randy Wolters profiteerde optimaal van knullig balverlies van Virgil Misidjan en passeerde Willem II-doelman David Meul. Ook in de tweede helft bleef VVV sterker.

In de slotfase gooiden de Limburgers het duel definitief op slot. De teruggekeerde Jules Reimerink tekende met na een snelle counter voor de 2-0 eindstand en bezorgde VVV zodoende zijn eerste drie punten. Willem II kent met een punt uit twee wedstrijden een valse start in de Jupiler League.

Telstar heeft de eerste overwinning van het seizoen in de Jupiler League te pakken. Nadat maandag het openingsduel met 2-0 werd verloren van Jong Ajax versloeg de ploeg vrijdagavond Emmen. In eigen huis werd het 3-2. Telstar kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een fraaie actie van Darryl van Mieghem over de rechterkant van het veld, was het een koud kunstje voor Johan Kulhan om de bal van een meter afstand in het doel te schieten.

Daarna waren het de gasten uit Zuid-Oost Drenthe die het initiatief pakten. Dat resulteerde in een goal Elson Do Rosario Almeida scoorde.Emmen kreeg daarna enkele goede kansen, toch bleef het bij rust gelijk. 1-1. De ploeg uit Velsen herstelde zich na rust en kreeg mogelijkheden in de tweede helft. Uiteindelijk was het in de 65ste minuut raak. Voormalig AZ-aanvaller Terell Ondaan scoorde vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Een paar minuten later was het verschil twee tussen beide ploegen. Ondaan trof wederom doel met een prachtige vrije trap. Vanaf twintig meter krulde hij met rechts de bal over de muur en langs doelman Van der Vlag. Emmen deed toch nog wat terug. In de 78ste minuut kopte Wout Weghorst een corner ongedekt en hard binnen. In de blessuretijd, die vier minuten bedroeg, probeerden de gasten het nog wel, maar het resulteerde niet in een treffer.