Zuckerberg: hervorm immigratiebeleid

Facebook-directeur Mark Zuckerberg heeft zich maandagavond expliciet uitgesproken voor de hervorming van het Amerikaanse immigratiebeleid. Zuckerberg maakt zich al langer sterk voor de elf miljoen illegale immigranten in de Verenigde Staten, maar maandag was de eerste keer dat hij er in het openbaar over sprak.

De 29-jarige miljardair sprak zich uit op de première van de film Documented, een autobiografische film van activist en journalist Jose Antonio Vargas. De Filipijn Vargas kwam op 12-jarige leeftijd naar de VS en werkte in het verleden onder meer voor de Washington Post. Hij is echter ook, nog altijd, een illegale immigrant.

Zuckerberg weersprak de suggestie dat hij en zijn vrienden in Silicon Valley illegale immigranten alleen maar de mogelijkheid tot staatsburgerschap willen bieden zodat ze deze mensen vervolgens kunnen aannemen in de high-tech industrie in Californië. "Dit is iets wat in onze ogen belangrijk is voor de toekomst van ons land, en wij vinden het belangrijk dat we doen wat juist is."