Swerts en Poepon stappen over naar NAC

NAC Breda heeft zich verzekerd van de diensten van Gill Swerts en Rydell Poepon. Rechtsback Swerts tekent voor twee jaar bij de eredivisionist en aanvaller Poepon wordt voor een jaar gehuurd van ADO Den Haag. De Belg Swerts, die afgelopen seizoen voor het Deense SønderjyskE speelde, trainde de afgelopen weken al mee in Breda.

"Het aantrekken van Gill en huren van Rydell past precies in het plaatje wat we met NAC hebben dit seizoen", reageert technisch directeur Jeffrey van As op de clubsite. De 30-jarige Swerts stond voor zijn vertrek naar Denemarken onder contract bij AZ, Vitesse en Feyenoord. Poepon werd vorig jaar door ADO gekocht van De Graafschap. De spits trof afgelopen seizoen drie keer doel in 27 duels.

NAC trok eerder de clubloze Jeffrey Sarpong, Henrico Drost (RKC Waalwijk), Joey Suk (Beerschot AC) en oude bekende Gábor Babos (NEC) aan. NAC is ook nog in gesprek met de Hongaar Boldizsár Bodor, die momenteel op proef is. Ook Matthew Amoah en Daniël de Ridder zijn in beeld voor een contract.