'Ketnet trekt stekker uit Mega Mindy'

Superheldin Mega Mindy is binnenkort mogelijk werkloos. De Vlaamse kinderzender Ketnet is niet van plan een nieuwe reeks te bestellen bij Studio 100, schrijft De Standaard.

"We zouden graag nieuwe afleveringen maken, maar zolang Ketnet geen nieuwe reeks bestelt, is dat niet aan de orde", vertelt Free Souffriau, die al zeven jaar in het knalroze pakje van Mega Mindy kruipt. De superheldin is in de herfstvakantie voor het laatst te zien bij Ketnet.

De komende serie krijgt een iets ander karakter dan voorheen, licht een woordvoerder van producent Studio 100 toe. "Normaal maakten we losse afleveringen, nu is het een reeks." Die reeks bestaat uit minder afleveringen dan vorige seizoenen, waardoor volgens Studio 100 mogelijk onduidelijkheid is ontstaan. "Wij hebben niet de intentie om te stoppen met Mega Mindy."

Studio 100 stelt dat er nog volop plannen zijn rondom de roze superheld. "We zijn bezig met de planning, maar die loopt nog niet zo ver vooruit." De kinderserie, waarin ook Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Louis Talpe te zien is, wordt in Nederland uitgezonden door de TROS.

Nederlandse Mega Mindy-fans hoeven zich nog geen zorgen te maken. De TROS kan voorlopig nog vooruit. "We hebben nog nieuwe afleveringen en herhalen de serie ook", licht een woordvoerder van de omroep toe. "Tot en met 2014 zenden we Mega Mindy uit en waarschijnlijk daarna ook nog."