[HWL] Belgische mannen winnen finale van Australië

De Belgische hockeymannen hebben de finale van de Rabobank Hockey World League in Rotterdam van Australië gewonnen. Na de reguliere speelminuten stond het 2-2. In de shoot-outs waren onze zuiderburen te sterk: 7-6.

Lange tijd leek de wedstrijd op een overwinning voor Australië uit te draaien. In de eerste helft lieten beide ploegen niet het beste van hun spel zien, maar de grootste kansen waren voor de Kookaburra’s. Na twintig minuten zette Christopher Ciriello met de tweede strafcorner van de middag zijn team op voorsprong.

Op een afgekeurd doelpunt van Florent van Aubel na, kwamen de Australiërs nauwelijks in gevaar. Ook in het begin van de tweede helft was de eerste grote mogelijkheid voor Jamie Dwyer, maar hij miste bij de paal. Halverwege de tweede helft kreeg België vleugels. Tom Boon scoorde op prachtige wijze de gelijkmaker en dit betekende het startschot voor een reeks Belgische aanvallen.

Een aantal minuten later was het weer Boon die zijn zevende van het toernooi kon scoren, maar de lat voorkwam een doelpunt. Tien minuten voor tijd kon Reckinge bij de tweede paal een mooie Belgische aanval afronden. Australië speelde de laatste minuten van de wedstrijd met succes vol op de aanval. Russel Ford tipte de gelijkmaker binnen met nog twee minuten op de klok. Doordat de stand gelijk was, moesten shoot-outs een uiteindelijke winnaar aanwijzen.

Liefst twaalf shoot-outs moesten er worden genomen, waarin beide ploegen twee keer misten. In de zevende shoot-out voor België kwam Loïck Luypaert hard ten val door keeper Andrew Charter. De scheidsrechter beoordeelde dat de shoot-out opnieuw genomen moest worden, maar Luypaert bleek daartoe niet meer in staat. Zijn vervanger Simon Gougnard miste. Gelukkig voor Gougnard miste Swann ook. Pas bij de negende serie shoot-outs viel de beslissing toen Ciriello voor Australië miste.