'Wild west'-verdachte in Marokko gepakt

Een 26-jarige Amsterdammer is vrijdagavond in het Marokkaanse Tanger opgepakt voor de fatale schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam eind december. Dat is gebeurd op verzoek van het Amsterdamse Openbaar Ministerie, meldt de politie zaterdag. De man is de derde verdachte die is opgepakt in de zaak.

Een speciale aanhoudingseenheid van de Marokkaanse politie rekende de Amsterdammer in. De man wordt gezien als verdachte in het onderzoek naar het incident, aldus de politie.

Eerder dit jaar werden een 24-jarige en een 32-jarige man aangehouden wegens betrokkenheid bij de schietpartij. Deze beide mannen zitten nog vast.

Bij de schietpartij in de Van Bossestraat, door getuigen als een 'wild west'-tafereel omschreven, kwamen 29 december twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar om het leven. De slachtoffers, bekenden van de politie, werden beschoten met kalasjnikovs, net als twee toegesnelde motoragenten. De agenten bleven ongedeerd. Ook werden er geen omstanders geraakt. De politie meldde vorige maand dat bij het incident vermoedelijk vijf tot zeven daders betrokken waren, verdeeld over twee auto's.

Vrijdag werd bekend dat onlangs een 29-jarige man die het belangrijkste doelwit was bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, is aangehouden voor een liquidatie in Antwerpen in oktober. Met deze arrestatie zou een belangrijke stap zijn gezet in de ontrafeling van de onderwereldvete onder rivaliserende groepen, veelal jonge Amsterdamse criminelen.