Voetbal: Uitslag AZ - Grasshopper

Icoon UEFA CupAZ heeft in de laatste wedstrijd van de groepsfase in de UEFA-Cup met 1-0 gewonnen van het Zwitserse Grasshopper. Omdat Middlesbrough met 2-0 won van Litex werd AZ tweede in de poule, waardoor de Alkmaarse ploeg in de volgende ronde tegen een nummer drie uit de Champions League aan moet treden.

AZ was al zeker van plaatsing, daarom speelde het zonder Arveladze en Perez. Koevermans en Medunjanin kregen een kans van Van Gaal. In de beginfase was AZ iets beter, maar het kon geen grote kansen creëeren. Alleen Medunjanin kreeg een kleine kans, maar kon deze niet benutten. Grasshopper was zeker niet ongevaarlijk, want AZ kon de wedstrijd niet onder controle krijgen. Naarmate de rust naderde werden de Zwitsers zelfs iets sterker, maar de ploegen gingen zonder doelpunten op het scorebord de kleedkamer in.

Dezelfde spelers kwamen na rust het veld weer op. Dos Santos schoot even later snoeihard tegen de lat namens Grasshopper. Barry Opdam mocht na een uur voetbal zijn rentree maken, hij verving Steinsson. Tegelijk kwam ook Huysegems in het veld voor Barry van Galen. Niet veel later was het Jaliens die bij de achterlijn goed doorzette en voor kon zetten op Koevermans. De aanvaller hoefde de bal alleen maar in te tikken: 1-0. Kort daarna werd De Zeeuw vervangen door Ramzi. Kew Jaliens werd daarna nog één keer gevaarlijk, maar hij schoot in het zijnet. De Zwitsers konden zich toch al niet meer plaatsen, waardoor zij niet meer echt aanzetten om gevaarlijk te worden.

AZ komt dankzij de tweede plaats in de poule in de volgende ronde uit tegen een ploeg die derde werd in de poulefase van de Champions League. Eerder plaatste SC Heerenveen zich al voor de volgende ronde. De loting voor de volgende ronde van beide Europese toernooien is morgenmiddag.

Kijk voor meer voetbalnieuws en -uitslagen op de FOK!Voetbalmanager!