Zoon trof James Gandolfini bewusteloos aan

James Gandolfini is woensdagavond bewusteloos gevonden door zijn 13-jarige zoon Michael. De jongen vond hem in de badkamer van hun hotelkamer in Rome en belde de ambulance. De acteur was ingestort na een hartaanval. Dat heeft de manager van hotel Boscolo gezegd tegen de Amerikaanse tv-zender NBC News. Gandolfini overleed later op 51-jarige leeftijd.

De Amerikaanse acteur was nog in leven toen de ambulance arriveerde. Artsen in het ziekenhuis deden pogingen om zijn leven te redden, maar dat mocht niet meer baten.

Gandolfini was in Italië voor het Taormina Film Festival op Sicilië. De acteur zou er een masterclass geven en een prijs voor zijn werk in de filmindustrie in ontvangst nemen. Festivaldirecteur Mario Sesti had de acteur een paar uur voor zijn dood nog aan de telefoon. "Hij vond het heel leuk om naar Italië te reizen om de prijs in ontvangst te nemen."

De acteur was vooral bekend door zijn rol als depressieve maffiabaas Tony Soprano in de Amerikaanse tv-serie The Sopranos. Edie Falco, die in de serie zijn vrouw speelde, zegt in een verklaring kapot te zijn van zijn onverwachte dood. "Hij was een man met veel diepgang en een rijk gevoelsleven."


Zoon trof James Gandolfini bewusteloos aan (Foto: Novum)