Sopranos-sterren geschokt door dood Gandolfini

Acteurs uit The Sopranos en de bedenker van de succesvolle serie hebben geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van hoofdrolspeler James Gandolfini. De acteur stierf woensdag op 51-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Rome.

"51 jaar en hij laat een kind achter. Hij was net getrouwd", reageerde Joe Gannascoli, die de rol van Vito Spatafore voor zijn rekening nam. "Zijn zoon heeft nu geen vader meer. Hij was veel te jong." Steven Van Zandt, die Silvo Dante speelde, liet via Twitter weten zijn broer en beste vriend te hebben verloren. "Één van 's werelds beste acteurs is heengegaan."

Die mening deelt Steven Schirripa, die in de huid van Bobby Baccalieri kroop. "Jimmy was een goede vriend en als een broer voor me. Hij was een geweldig acteur en een geweldige vader. Ik ben onwijs verdrietig en ga hem verschrikkelijk missen."

Gandolfini laat twee kinderen achter: zijn 13-jarige zoon Michael uit zijn eerste huwelijk en de acht maanden oude Liliana. De acteur trouwde in 2008 met Deborah Lin.

Niet alleen sterren uit The Sopranos reageerden geschokt op Gandolfinis dood. "Een buitengewoon acteur. RIP", twitterde Robin Williams. "De geweldige James Gandolfini is vandaag overleden. Hij was slechts 51, ik kan het niet geloven", schreef Bette Midler.

Ook Nederlandse sterren bewijzen Gandolfini de laatste eer via Twitter. Onder meer actrice Halina Reijn, zangeres Do en presentatrice Nicolette van Dam regeren. "James Gandolfini. Een held. Een inspirator", twitterde acteur Robert de Hoog. "James Gandolfini overleden. Schrik ik van, briljant acteur en veel te jong om te sterven, 51 jaar. Zo genoten van The Sopranos", schreef presentatrice Froukje de Both.


Sopranos-sterren geschokt door dood Gandolfini (Foto: Novum)