Hooligan cel in na mishandeling smeris

Een 23-jarige amoebe uit Westervoort gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt zestien maanden de cel in. De man zou begin maart een agent zwaar hebben mishandeld na de herdenkingsbijeenkomst voor voetbaltrainer Theo Bos. Daarnaast eiste justitie woensdag acht maanden voorwaardelijk en een strafrechtelijk stadionverbod. De KNVB legde de man eerder ook al een stadionverbod op.

Na de bijeenkomst ter nagedachtenis aan Bos in het Arnhemse Gelredome ontstond volgens het OM een ruzie. De agent probeerde de ruzie te sussen. Vervolgens werd hij door de verdachte mishandeld. De agent werd onder meer met 'grote kracht' in het gezicht getrapt terwijl hij op de grond lag.

De officier van justitie sprak van een 'misselijkmakend feit'. "Het vond plaats bij de afscheidsbijeenkomst van een voetballegende van Vitesse", aldus justitie in het requisitoir. "Maar dat heeft de verdachte er niet van weerhouden zich te laten vollopen met bier en het moment van verbondenheid niet alleen te verknallen voor het slachtoffer, maar voor iedereen die stil wilde staan bij een bijzonder moment."

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.