Pirelli stelt racedebuut aangepaste banden uit

Pirelli heeft het racedebuut van de aangepaste achterbanden uitgesteld. De reden die de Italiaanse rubbermaker hiervoor opgeeft is dat de teams toch blij lijken te zijn met de huidige banden en het natte weer in Canada dat ervoor zorgde dat de nieuwe banden slechts beperkt gebruikt konden worden in de trainingen.

Pirelli wil de achterbanden aanpassen omdat het loopvlak los kan laten. Dit heeft in enkele weekenden al voor problemen gezorgd bij verschillende coureurs. Door in de constructie van de band het staal te vervangen door kevlar hoopten de Italianen dit op te lossen, zonder dat de banden te veel aangepast zouden worden. Na de trainingen in Canada zou het racedebuut van de banden op Silverstone volgen, maar dat is voorlopig uitgesteld.

Motorsportbaas van Pirelli, Paul Hembery, heeft laten weten dat de Italianen in de tussentijd aan een andere oplossing hebben gewerkt. Door het loopvlak met lijm aan de rest van de band te plakken kunnen de problemen van het loslaten ook voorkomen worden. Niet alleen neemt hiermee de veiligheid toe, maar wordt ook het probleem omzeild dat de banden gedurende het seizoen veranderen.