Mercedes: FIA gaf ons toestemming voor test

Ook in Canada blijft de 'geheime' bandentest die Mercedes in Spanje uitvoerde de gemoederen bezighouden. Na afloop van de race in Barcelona bleef het team uit Brackley hangen om voor Pirelli banden te testen. Dit gebeurde met de huidige auto, iets wat veel kritiek losmaakte in de paddock.

Na afloop van de race in Monaco maakte de autosportfederatie FIA bekend om een onderzoek naar Mercedes in te stellen, omdat het de regels gebroken zou hebben door in plaats van een twee of drie jaar oude bolide de huidige te gebruiken. Gevreesd werd dat het team in opdracht van Pirelli de aanpassingen aan de huidige banden zou testen, maar volgens de Italiaanse rubbermaker werd er ontwikkelingswerk voor volgend jaar uitgevoerd.

Zowel Mercedes als Pirelli bezweren dat ze niets illegaals hebben gedaan omdat er voorafgaand aan de test toestemming was gevraagd aan de FIA. Deze liet na Monaco weten dat er geïnformeerd was over het houden van een test met een huidige bolide, maar dat er geen toestemming voor gegeven was.

Mercedes zegt nu vanuit Canada dat dit wel het geval was en dat de renstal hiervoor schriftelijk bewijs bezit. In het door een FIA-official ondertekend document staat zelfs welke coureur op welke dag zou testen. Zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton hebben in Spanje hun ronden gemaakt. Mocht dit waar blijken te zijn, dan heeft de FIA aan de andere teams heel wat uit te leggen.