Finnbogason: "Deze zomer gaat er iets gebeuren"

sc Heerenveen gaat mogelijk ook Alfred Finnbogason kwijtraken. De IJslandse topspits staat volop in de belangstelling en verwacht deze zomer een overstap te maken.

De Friezen verloren eerder met Filip Djuricic al een sterspeler. Finnbogason denkt zelf dat hij de tweede steunpilaar is die uit Friesland vertrekt. "Ik weet dat een paar clubs geïnteresseerd zijn", vertelt de IJslander in een autobiografisch interview aan Scotsman. "Er zit een groot verschil tussen interesse en een transfer, maar ik denk wel dat er deze zomer iets staat te gebeuren."

De 24-jarige clubtopscorer schoot afgelopen Eredivisie-seizoen 24 ballen tegen de touwen. "Ik heb een goed jaar gedraaid. De club heeft een verleden met goede spitsen die aan grotere clubs zijn verkocht. Dat wil ik ook."

De goaltjesdief heeft bij Heerenveen veel geleerd van trainer en oud-topspits Marco van Basten. "Het helpt wanneer je samenwerkt met een coach die op dezelfde positie heeft gespeeld. Marco wist hoe ik dacht en hoe ik me voelde tijdens de wedstrijd."

De aanvaller blijft met beide benen op de grond staan. Nog een jaar leren van Van Basten behoort tot de mogelijkheden. "Natuurlijk zal ik een goede aanbieding tijdens de zomer overwegen, maar op dit moment blijf ik me focussen op Heerenveen."