Schweinsteiger: "Niet makkelijk voor Pep"

Bastian Schweinsteiger is dolgelukkig met de gewonnen DFB Pokal, maar beseft ook dat de nieuwe trainer Josep Guardiola met een loodzware klus wordt opgezadeld.

"Het wordt niet makkelijk voor onze nieuwe trainer", citeert De Telegraaf Schweinsteiger na het behalen van de triple: de landstitel, de Champions League en de Duitse beker. Bayern beleefde in het slotseizoen van Jupp Heynckes het succesvolste seizoen uit de geschiedenis van de club.

"We zijn supertrots dat we dit allemaal bereikt hebben. Alles heeft zich dit seizoen uitbetaald", meent de Duitser die al dertien jaar bij de club in het eerste elftal speelt. "Alles wat we hebben geprobeerd, alles wat we beter gedaan hebben. Het is ongelooflijk wat voor jaar we hebben gehad. Nu gaan we gewoon we genieten."

Guardiola neemt na een sabbaticle van een jaar het roer over van Heynckes. Tussen 2008 en 2012 was de Spanjaard ongekend succesvol met Barcelona. Hij won twee keer de Champions League, twee keer de Wereldbeker en drie keer de Spaanse landstitel.