Munsterman klaagt niet over Castaignos

Luc Castaignos kende een lastig debuutseizoen bij FC Twente. Lang niet altijd haalde de oud-Feyenoord-spits zijn niveau. Voorzitter Joop Munsterman houdt vertrouwen in het talent.

"Potentie vraagt tijd", zegt Munsterman in Voetbal International. "Het probleem is echter dat wij in een overspannen maatschappij leven, waarin niemand nog iets fout mag doen en niemand nog tijd krijgt. Als er een prijskaartje aan je hangt, zoals bij Luc, dan wordt verwacht dat potentie direct wordt omgezet in resultaat."

Castaignos werd een jaar geleden overgenomen van Internazionale, waar hij na zijn komst van Feyenoord niet aan de bak was gekomen. Twente kocht hem zonder de verwachting dat hij er meteen zou staan. "Ons plan voor aanvang van dit seizoen was om de jonge Castaignos te laten rijpen in de slagschaduw van de ervaren Dmitry Bulykin."

"Doordat Bulykin niet fit was en ook vrij snel aan zijn knie moest worden geopereerd, viel dat plan in het water. Luc moest het hele seizoen vol aan de bak." Bulykin werd overgenomen van Ajax waar hij een jaar lang de rol van pinchitter had vervuld.

Castaignos werd met dertien goals topscorer van Twente, net boven de andere aankoop Dusan Tadic (twaalf). "Wij vinden dat hij dat goed heeft gedaan. Blaise Nkufo maakte in zijn eerste jaar bij FC Twente veertien goals en Luuk de Jong kwam in zijn eerste volledige seizoen uit op twaalf doelpunten. Dan is dertien goals voor Luc Castaignos een prima aantal."