Gronings jeugdteam uit competitie na mishandeling

De Groningse voetbalclub VV Meedhuizen heeft vrijdag zijn B1-jeugdteam uit de competitie gehaald. Dat heeft de club op zijn website bekendgemaakt. Aanleiding is het incident dat donderdagavond ontstond tijdens een wedstrijd. Een speler van de tegenstander van de club, WEO uit Woldendorp, belandde met een zware hersenschudding in het ziekenhuis.

De wedstrijd in het Groningse Woldendorp liep uit de hand na een overtreding. Een 17-jarige jongen uit Borgsweer werd tegen zijn hoofd getrapt en liep een zware hersenschudding op. Een andere speler van WEO werd vervolgens bij de keel gegrepen door een speler van VV Meedhuizen. Twee spelers van VV Meedhuizen - een 16-jarige jongen uit Meedhuizen en een 18-jarige man uit Farmsum - werden aangehouden.

VV Meedhuizen zegt vrijdag zolang het onderzoek naar het incident loopt de B1 niet te laten spelen. Het bestuur van de club zegt later nog 'passende maatregelen' te zullen treffen. Ook de andere jeugdteams van de club zullen aankomend weekeinde niet spelen. Een jeugdtoernooi en een feest die gepland stonden voor dit weekeinde zijn afgelast.

Het bestuur van VV Meedhuizen zegt dat de eerste zorg uitgaat naar de gewonde speler van WEO. "We leven met hem mee en wensen voor hem een spoedig herstel. Ook zijn familie wensen we sterkte toe. We ervaren dit als een verschrikkelijke gebeurtenis en betreuren dat het zo is gelopen", aldus de verklaring van de club.