Den Bosch wint eerste duel van finale play-offs

Den Bosch heeft zaterdag het eerste duel van de play-off-finale tegen Amsterdam gewonnen. Nadat de reguliere speeltijd en de verlenging geen winnaar opleverden, moest het duel via shoot-outs worden beslist. In de shoot-outs hielden de Brabanders het hoofd koel: 3-1.

Het was genieten voor het publiek in het Wagener Stadion. Het eerste duel van de play-off-finale zat vol strijd, tempo en kansen. Zo had Den Bosch de eerste mogelijkheid om de score te openen. De ploeg van coach Raoul Ehren kreeg al in de tweede minuut een strafcorner. Deze bleef echter onbenut, want Amsterdam-goalie Anne Veenendaal pareerde het schot van Maartje Paumen. Twee minuten later was de beurt aan de thuisploeg. De hoofdstedelingen hadden een doelpoging via Maria Verschoor, maar ook deze werd niet verzilverd.

Even later kwam Amsterdam op voorsprong via een korte hoekslag, maar deze werd afgekeurd. De reden? Elsemiek Groen liep tijdens de corner te vroeg in. De korte hoekslag moest opnieuw worden genomen, maar de tweede inzet van Eva de Goede was niet scherp genoeg om de Bossche ploeg pijn te doen.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Den Bosch steeds meer onder druk van de gastvrouwen te staan. De Brabanders speelden slordig en Amsterdam wist hiervan te profiteren door dotten van kansen te creëeren. Het lukte de ploeg van coach Alyson Annan echter niet om de score te openen. Goalie Lizzy Koeton, die een voortreffelijke wedstrijd keepte, stond telkens in de weg.

Den Bosch kwam uiteindelijk in de tweede helft terug in de wedstrijd. De ploeg kreeg in de tweede helft drie corners, maar ook deze werden niet omgezet in een doelpunt. Onder meer Jacky Schoenaker voorkwam een tegentreffer voor de thuisploeg, door het schot van Paumen met een voortreffelijke actie van de lijn te halen.

Hoewel beide ploegen nog wat kansjes hadden, bleef de brilstand na zeventig minuten op het scorebord staan. Ook de verlening, waarin Ellen Hoog en Vera Vorstenbosch tegen een gele kaart aanliepen, leverde geen winnaar op. Uiteindelijk waren shoot-outs nodig om de wedstrijd te beslissen. Voor de nieuwe variant van de strafballen wisselde Amsterdam van keeper. De ervaren Beth Storry ging in het doel staan in plaats van de jonge Veenendaal. Dit mocht alleen niet baten, want Den Bosch trok uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe.