'Justin Bieber laat aap stikken'

Het lijkt erop dat Justin Bieber niet van plan is achter zijn aapje aan te gaan. Het beest werd in maart in beslag genomen in Duitsland, omdat Bieber niet de juiste papieren had. Het tieneridool heeft tot vrijdag om zijn administratie te regelen.

"Biebers advocaten hebben aangegeven dat ze het aapje achterlaten", vertelt een woordvoerder van het opvangcentrum waar Biebers aap Mally sinds maart verblijft aan persdienst Reuters. Vorige maand doken geruchten op dat de Canadese zanger, die de komende weken zijn tournee onderbreekt, Mally aan een dierentuin wilde schenken.

Het dierencentrum waar Mally verblijft, had dat liever eerder gehoord. "De aap is hier in goede handen, maar niet bij andere apen van zijn soort." De kapucijnaap is volgens het dierencentrum te vroeg weggehaald bij de moeder en had verzorging van een dierenarts nodig. "Maar nu gaat het goed. Mally springt rond, leert langzaam klimmen en leert zijn staart te gebruiken."

Mally wordt van het dierencentrum overgebracht naar een dierentuin in Duitsland. Welk park Biebers aap gaat huisvesten, wordt niet bekendgemaakt. "We maken ons zorgen om de hype rond de aap", legt een woordvoerder van een natuurorganisatie uit. "We willen het beestje op z'n gemak laten integreren in een groep kapucijnapen."