'Rooney wil gesprek met Moyes afwachten'

Wayne Rooney hoeft niet koste wat het kost te vertrekken bij Manchester United. De 27-jarige Engelsman wil eerst een gesprek met de opvolger van Alex Ferguson afwachten, meldt de BBC donderdag. De verwachting is dat David Moyes op korte termijn wordt aangesteld als nieuwe trainer. Hij kent Rooney uit hun gezamenlijke tijd bij Everton.

Rooney zou twee weken geleden, nog niet wetende van het vertrek van Ferguson, hebben aangegeven naar een andere club te willen. De spits kan er maar moeilijk mee leven dat hij dit seizoen vaak genoegen moet nemen met een reserverol. Van Moyes zou hij de garantie willen hebben een centrale rol in te nemen in diens plannen.

Moyes liet Rooney in 2002 op 16-jarige leeftijd debuteren in het eerste van Everton. Twee jaar later verkaste de spits naar Manchester United. De relatie tussen de twee vertroebelde flink toen Rooney in zijn autobiografie hard uithaalde naar zijn voormalige trainer. Moyes stapte naar de rechter wegens reputatieschade en werd in het gelijk gesteld.

De gesprekken tussen Manchester en Everton over de vrijgave van Moyes zijn volgens Britse media momenteel gaande. Aangenomen wordt dat de Engelse kampioen donderdag of anders uiterlijk vrijdag de nieuwe trainer presenteert.