[Serie A] Napoli plaatst zich voor Champions League

Napoli heeft zich woensdag verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League voor volgend seizoen. De Napolitanen wonnen het Serie A-duel bij Bologna met 3-0. Marek Hamsik, Edinson Cavani en Blerim Dzemaili maakten de doelpunten. Het verschil met nummer drie AC Milan is met twee duels te gaan zeven punten.

De Milanezen waren op bezoek bij hekkensluiter Pescara met 4-0 te sterk. Mario Balotelli scoorde twee keer. Ook Sulley Muntari en Mathieu Flamini vonden het net, waardoor Milan dicht bij een ticket voor de voorrondes van het kampioenenbal is.

Fiorentina blijft door een 1-0 zege op Siena wel in het spoor. Voor de ploeg uit Florence maakte Gonzalo Rodriguez het enige doelpunt. Mounir el Hamdaoui viel een halfuur voor tijd in. Udinese gaat momenteel met het laatste Europese ticket aan de haal. Laagvlieger Palermo werd nipt met 3-2 verslagen.

Internazionale liep voor eigen publiek tegen een 3-1 nederlaag aan tegen Lazio. De Romeinen staan nu zevende, een plekje boven Inter. Ricky Alvarez miste twintig minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de kans op 2-2, waarna Ogenyi Onazi zes minuten later voor het slotakkoord zorgde namens Lazio.

Door de nederlaag tegen Fiorentina kan Siena degradatie niet meer ontlopen. Ook voor Palermo is het doek bijna gevallen. De club van Sicilië staat momenteel zeventiende en heeft zes punten achterstand op Genoa (0-0 tegen Torino), dat op de veilige zeventiende plek staat. Pescara was reeds gedegradeerd.

Juventus blijft ook na het behalen van het kampioenschap winnen. Door een goal van Alessandro Matri werd Atalanta met 1-0 aan de kant gezet.