Nadal te sterk voor Paire in Madrid

Rafael Nadal is eenvoudig doorgedrongen tot de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid. De als vijfde geplaatste Spanjaard rekende woensdag af met de Fransman Benoît Paire met 6-3 en 6-4. Nadal, die in de eerste ronde een bye had in de Spaanse hoofdstad, kreeg in de hele partij slechts een breekpunt tegen, dat hij bovendien wegsloeg.

De 26-jarige gravelspecialist sloeg zelf in beide sets één keer toe. In de derde ronde neemt hij het op tegen zijn landgenoot Nicolas Almagro (11) of de Rus Mikhail Youzhny. Nadal won het toernooi in Madrid in 2005 en 2010.

Tomas Berdych sloeg zich ten koste van de Pool Jerzy Janowicz naar de derde ronde. De als zesde geplaatste Tsjech was met 6-7 (3), 6-3 en 6-2 te sterk. De Duitse routinier Tommy Haas (13) versloeg Andreas Seppi uit Italië met 6-1 en 6-2.

Bij de vrouwen viel het doek voor voormalig nummer één van de wereld Victoria Azarenka. De als derde geplaatste Wit-Russin ging in de tweede ronde met 6-1, 2-6 en 3-6 onderuit tegen Ekaterina Makarova uit Rusland.