Laudrup: "Europese top anders dan Ajax"

Een Deens talent hoeft maar een paar mooie doelpunten te scoren of de vergelijking met de beste voetballer ooit van Denemarken, Michael Laudrup, wordt al gemaakt.

Bij Ajax werden Christian Eriksen en Viktor Fischer al vaak 'de nieuwe Laudrup' genoemd. "Ik ken het verschijnsel", zegt Laudrup in het Algemeen Dagblad. "Als iemand goed kan voetballen wordt hij in Brazilië de nieuwe Romário of Ronaldo genoemd. Argentinië idem dito. Daar lopen ook al de nieuwe Messi's en Maradona's."

"Het is een eer dat ook mijn naam valt. Dat betekent dat ik toch iets betekend heb, maar we moeten voorzichtig zijn. Zulke dingen worden snel over jonge spelers gezegd. Laat hen groeien, ervaring opdoen. Viktor Fischer is overigens meer aanvaller dan ik was. Hij kiest meer voor de directe manier van voetballen. Laten we het zien, de komende jaren."

Laudrup durft niet te zeggen of Eriksen, in Europa hoog aangeschreven, klaar is voor een Europese topclub. "Christian is nog steeds erg jong. Hij zou ook nog een paar jaar kunnen blijven om zich verder te ontwikkelen. Het is aan hem. Het hangt er natuurlijk ook af naar welke club hij vertrekt. Hij zal zich moeten realiseren dat bij een Europese topclub echt alles anders is, zowel binnen als buiten het veld."