VVV zegt sorry voor 'slechtste grasmat'

Het veld van VVV-Venlo ligt er dramatisch bij. Algemeen directeur Hans Soentjens erkent tegen Voetbal International dat de situatie problematisch is.

"Wij hebben de twijfelachtige eer over het slechtste veld van de Eredivisie te beschikken", zegt Soentjens. Afgelopen weekend werd FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov verrast toen een schot van Uche Nwofor via een polletje over zijn armen vloog. De Tukkers waren na afloop niet te spreken over het veld.

"We begrijpen dat tegenstanders klagen en het spijt ons ook hoe ons veld erbij ligt", verontschuldigt Soentjens zich. "Het komt door een combinatie van factoren: een erg natte zomer waardoor graswortels zich niet konden nestelen, een winter waarin we het veld drie keer ijs- en sneeuwvrij moesten maken, en het voorjaar dat laat begint. Echt, het is een dramatisch veld. En daar hebben wij zelf net zo goed last van."

Na de competitie zal VVV de grasmat herstellen. "In de zomer gaan we de toplaag van de mat volledig vervangen. Tot die tijd zal het veld zichzelf hopelijk nog wat herstellen."