Eerste telefoon met Whatsapp-knop onthuld

Nokia heeft vandaag een nieuw toestel onthuld. Normaal gesproken niet heel bijzonder omdat Nokia wel meer telefoons maakt, maar de Asha 210 is wel de eerste telefoon ooit die een speciale knop voor Whatsapp heeft. Whatsapp is een populaire berichtenservice die op meerdere platformen werkt.

Whatsapp zal op de Nokia Asha 210 altijd gratis zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld iOS waar je 89 cent voor de app moet betalen en waarvoor binnenkort mogelijk abonnementen worden geïntroduceerd. Naast de Whatsapp-knop heeft de telefoon zoals je ziet een fysiek qwerty-toetsenbord.

“De Nokia Asha 210 is een opvallend toestel dat consumenten nieuwe manieren biedt om hun persoonlijkheid te uiten. Dit kan via design, kleur en innovaties als ’s werelds eerste Whatsapp-knop”, zegt Timo Toikkanen, Executive Vice-President Mobile Phones van Nokia. “Met de Nokia Asha 210 kunnen mensen hun sociale netwerken snel updaten, altijd in contact blijven met vrienden en zelf gecreëerde content snel delen.”

“Wij willen de beste Whatsapp-ervaring leveren aan zoveel mogelijk mensen”, zegt Brian Acton, medeoprichter van Whatsapp, Inc. “We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met Nokia Asha. Het past perfect binnen onze strategie om mensen in de gehele wereld een eenvoudige gebruikservaring te bieden bij het onderhouden van contact met vrienden.”

De Nokia Asha 210 is verkrijgbaar is geel, cyaan, zwart, magenta en wit. De winkelprijs zal 69 euro excl. subsidies zijn. Het toestel is in Nederland leverbaar in het derde kwartaal van 2013.