AZ wil opheldering van KNVB omtrent Verbeek

De schorsing van twee wedstrijden die Gertjan Verbeek dinsdag opgelegd kreeg, heeft de wenkbrauwen doen fronsen bij de clubleiding van AZ. De club vraagt om opheldering.

"AZ is om principiële redenen in beroep gegaan tegen het eerste strafvoorstel voor Gertjan Verbeek van één wedstrijd voorwaardelijk" verhaalt Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands op de officiële website van de Alkmaarders.

"We hebben geconstateerd dat de zaak opnieuw is bekeken, waarna er een nieuwe strafmaat uit is gekomen. Voor ons is nog altijd niet duidelijk hoe er met sommige zaken uit het Handvest betaald voetbal om dient te worden gegaan. Om daar voor de toekomst duidelijkheid over te scheppen, nemen we rechtstreeks contact op met de KNVB."

Verbeek hekelde de gang van zaken rondom een rode kaart van AZ-aanvoerder Nick Viergever. Hierbij sprak de trainer over "één grote samenzwering in Zeist". De aanklager betaald voetbal stelde een onderzoek in naar deze uitspraken.

Hierna stuurde de aanklager een schikkingsvoorstel van één duel naar Alkmaar, maar daar ging Verbeek niet mee akkoord. Daarom kwam de zaak bij de tuchtcommissie terecht en deze besloot om Verbeek een schorsing van twee duels op te leggen, waarvan één voorwaardelijk.