Dortmund roept op tot steun aan Götze

Borussia Dortmund heeft de fans opgeroepen om Mario Götze ondanks zijn aanstaande vertrek naar Bayern München niet te laten vallen. "We vragen jullie Mario net zo onvoorwaardelijk te steunen als alle andere spelers van Dortmund. Zeker in de belangrijke halve finale van de Champions League tegen Real Madrid", staat op de clubsite.

Veel fans van Dortmund zijn verbolgen over de transfer van Götze deze zomer naar de aartsrivaal. In talloze reacties op zijn Facebook-pagina wordt de 20-jarige Duitser uitgemaakt voor 'verrader' en 'geldwolf'. In München strijkt hij naar verluidt een jaarsalaris op van zeven miljoen euro.

"Hoe kun je de fans zo veel pijn doen en zo teleurstellen", vraagt iemand zich af. "Hopelijk word je niet zo arrogant als je toekomstige ploeggenoten." Vooral de keuze voor Bayern valt de fans zwaar. "Was naar Real gegaan, naar Barcelona, naar AC Milan. Desnoods naar Manchester United of Chelsea. Maar nee, jij kiest uitgerekend Bayern uit."

Götze mag ondanks alle kritiek ook nog op enig begrip rekenen. "Dit is profvoetbal. Iedereen zou in zijn plaats hetzelfde gedaan hebben", zo luidt een van de commentaren. Ook wordt gewezen op het recordbedrag van 37 miljoen euro dat Dortmund voor de zelf opgeleide speler ontvangt.